АПРИЛЦИ - ПРАЗНИК НА СЛАНИНАТА И ГРЕЯНАТА РАКИЯ

Очаквайте скоро
Традиционно в Априлци,Месни Заговезни се отбелязва с уникалния по рода си кулинарен Празник на сланината и греяната ракия.Щандове пълни с автентични балканджийски специалитети,кулинарна изложба-конкурс,на която са представени само ястия приготвени със сланина,традиционни гозби и ловджийски мезета радват всички гости дошли на празника.
Участие вземат майстори на вкусния деликатес,местни домакини,които са ненадминати в кулинарните си произведения и ученици от Професионалната гимназия по туризъм в Априлци.

За доброто настроение се грижат самодейни състави и танцови групи. Празникът на Сланината и греяната ракия е съпътстван с няколко кулинарни конкурса : за най-дебела сланина, за най-шарена сланина, за оригинален шашлик сланина на жар и традиционни местни рецепти за консервиране на сланина . Специално внимание заслужава т. нар. Бабина гозба, която се приготвя на живо в специален голям 80-литров чорбаджийски тиган с диаметър 1,5 м, дарен от сем. Ана и Младен Пелови. Рецептата на Бабината гозба е 500 яйца, 20 кг сланина и 30 кг праз лук и изкушава всички гости, които могат да я опитат безплатно. Организатор на събитието е Народно читалище „Светлина – 1895“.През 2011 г. по инициатива на председателя на читалището Дончо Пачников и секретаря Пешка Ковачева се провежда първият празник на сланината и греяната ракия, които намира голяма популярност и медиен интерес .

1-ви ден

ПРОГРАМА                            РУСЕ – АПРИЛЦИ - РУСЕ

Отпътуване от РУСЕ в 7,00ч. Пристигане в гр. Априлци. Участие в традиционния конкурс - изложба на ястия приготвени със сланина. Ще имате възможност да се докоснете до селския бит и култура на това докоснато от Бога място и да се насладите на невероятните кулинарни изкушения. Празникът ще бъде обилно полят с ароматна греяна ракия . Очакват Ви много песни, танци, смях, добро настроение и фолклорни изненади. Отпътуване около 16,00 часа. Пристигане в гр. РУСЕ  вечерта

Цена: 25 лева


Цената включва:

 

*  Транспорт с лицензиран  туристиески автобус / микробус
*  Представител на агенцията

 

 


Цената не включва:

* Задължителна застраховка за лица до 70 год.- 1.00 лв.

* лични разходи

 Допълнителна информация


Важно : Записванията стават  в офиса на фирмата !

Необходим депозит при резервация 50% от пакетната цена

Минимален брой туристи : 30 човека

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 3 дни преди началото на екскурзията.

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на лицензирани туроператори”със ЗД"ЕВРОИНС"


Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на травел агенция Моник !

Туроператор „Моник 1238 ЕООД” има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” със застраховател „ЗД ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100002193/17.07.2019г., със седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Христофор Колумб” №43, ЕИК 121265113